INTOLERANȚA ALIMENTARĂ (IA) 2

” ȘI DACĂ NU-I ALERGIE ATUNCI CE ESTE?”

INTOLERANȚA ALIMENTARĂ (IA) 2

INTOLERANȚA ALIMENTARĂ ( IA) 2

poza-23-mai-2016

Practic orice aliment poate da intoleranță alimentară. Copilul o poate dezvolta la unul sau mai multe alimente.

Ca pediatru, nu o să enumăr în nici un caz, TOP TEN alimente la care se poate face teoretic IA, pentru că multe dintre ele sunt alimente esențiale  dezvoltării copilului vostru., iar dietele de excludere prelungite pot duce la interferarea creșterii sau la carențe nutriționale severe. De aceea regimurile se însoțesc de alternative, cu alimente de înlocuire. Regimurile sunt personalizate și se stabilesc după o foarte atentă chibzuire, pe perioade strict determinate.

Deseori, simptomatologia digestivă extrem de variată și nespecifică, se pune pe seama altor afecțiuni, dar oricum, acesta este un diagnostic de excludere ( adică după ce s-au exclus alte cauze de boală  rămâne în discuție IA).

Job-ul vostru, ca părinți ai unui copil cu manifestări de alergie sau intoleranță alimentară este în primul rând să le recunoașteți!

Unul din motivele pentru care apar aceste sensibilități alimentare îl reprezintă faptul că oamenii mănâncă tot aceleași 15-20 alimente. Cu o varietate atât de redusă  a dietei, dintr-un oarecare motiv, sistemul imunitar dezvoltă o sensibilitate crescută față de aceste alimente consumate tot mereu.

 Gândiți-vă la regimul dvs alimentar! Se întâmplă să aveți  tot aceleași alegeri pentru mic-dejun, prânz sau cină, fie ele și sănătoase, pe care le serviți zilnic și dvs și copiii?

Odată ce organismul începe să se sensibilizeze la aceste alimente – indiferent de motiv, sensibilitatea crește cu cât le consumați mai mult. Încercați abordarea unui nou stil de alimentație mai variat dar sănătos pentru toată familia. Vestea bună la copii este că, în timp, IA se poate atenua, astfel că se poate ajunge la o oarecare toleranță digestivă față de cantități mici de aliment, aspect foarte important când e vorba de alimente esențiale creșterii copilului.

Ca urmare este nevoie de o colaborare activă, periodică cu pediatrul, care este specialistul nutriționist al copilului de orice vârstă.

Articole similare

foto-copii-pediatrie-sibiu-13

CONVULSIILE FEBRILE LA COPIL

Data publicarii: 2019-11-19 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
poza-12-oct-2017

CE MAI E NOU ÎN INFECȚIA CU HELICOBACTER PYLORI LA COPIL

Data publicarii: 2019-10-10 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav
cabinet-pediatrie-01

GREȘELI ÎN ABORDAREA INFECȚIILOR RESPIRATORII LA COPIL

Data publicarii: 2018-12-02 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav
cabinet-pediatrie-nov-18

DUREREA ABDOMINALĂ FĂRĂ CAUZĂ APARENTĂ

Data publicarii: 2018-11-07 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii