Unul din motivele pentru care apar aceste sensibilități alimentare îl reprezintă faptul că oamenii mănâncă tot aceleași 15-20 alimente. Cu o varietate atât de redusă a dietei, dintr-un oarecare motiv, sistemul imunitar dezvoltă o sensibilitate crescută față de aceste alimente consumate tot mereu.
Gândiți-vă la regimul dvs alimentar! Se întâmplă să aveți tot aceleași alegeri pentru mic-dejun, prânz sau cină, fie ele și sănătoase, pe care le serviți zilnic și dvs și copiii?
Odată ce organismul începe să se sensibilizeze la aceste alimente – indiferent de motiv, sensibilitatea crește cu cât le consumați mai mult. Încercați abordarea unui nou stil de alimentație mai variat dar sănătos pentru toată familia. Vestea bună la copii este că, în timp, IA se poate atenua, astfel că se poate ajunge la o oarecare toleranță digestivă față de cantități mici de aliment, aspect foarte important când e vorba de alimente esențiale creșterii copilului.
Ca urmare este nevoie de o colaborare activă, periodică cu pediatrul, care este specialistul nutriționist al copilului de orice vârstă.