NOU NĂSCUTUL ( perioada 0-1 lună)

 ”Toți părinții își iubesc copiii! Problema e: faci ce trebuie pentru copilul tău?”
Un pediatru oarecare

NOU NĂSCUTUL ( perioada 0-1 lună)

NOU NĂSCUTUL ( perioada 0-1 lună)

educatie-medicala-pediatru-sibiu-01

 

 

Salut! Dragi mămici și tătici, fericiții ”posesori” ai unor bebeluși foarte mici!

După ce, cu mare bucurie și lacrimi în ochi, îi urați noului musafir ”Bun venit!” în lumea noastră, prima impresie a tuturor este că:  ”Bebe e atât de mic și de fragil”…”Și lumea are atâtea neprevăzute și pericole! Ne e atât de frică să nu pățească ceva.”…”Și îl iubim toți atât de tare și vrem să-l protejăm de boli și accidente!”Sunt sentimente și reacții firești pentru mami, tati, bunici și toți cei dragi implicați.

 

 

Primele întrebări, pe care orice părinte responsabil și le pune și care solicită răspuns imediat ce am ajuns acasă, sunt:

”Ce trebuie să știu și să fac în primele zile de viață ale copilului meu? Cum învățăm să ne cunoaștem reciproc? Cum ne înțelegem și comunicăm cu noul musafir, cel mai drag din lume?!

Ce nevoi are bebe și cum îl putem ajuta să se integreze și să se adapteze la lumea noastră?

E sănătos și întreg? Ce e normal și ce nu, la copilul nostru? Cum recunosc dacă ceva este în neregulă? Și ce trebuie să fac?”

……….

Vă invit cu drag, să parcurgem în continuare, împreună, o serie de articole dedicate acestei minunate etape din viața copilului și anume cea de nou-născut ( 0-28 zile), când principala dificultate a sa, este adaptarea la viața extrauterină.

Sunteți aici, tocmai în încercarea de a dobândi cunoștințele necesare care să vă ajute să vă simțiți mai siguri în ipostaza inedită de proaspeți părinți.

Scopul acestei serii de articole este să vă ajut să vă formați o concepție modernă, sănătoasă și echilibrată despre cum se crește un copil, în primele lui luni de viață. O cultură minimă, dar obligatorie, principii și atitudini părintești corecte, pe care le consider esențiale în procesul de îngrijire a noului născut și sugarului.

Promit să fiu concisă!

Așa că, hai să vorbim împreună despre:

  1. Prima evaluare medicală (aspectul general al noului-născut /scorurile de evaluare a sănătății sale, la naștere și în prima lună de viață).
  2. Incidente fiziologice ( icterul, criza hormonală, scăderea în greutate, pielea și problemele ei).
  3. Plânsul și agitația. Colicile abdominale (aflați despre criteriile imediate ce deosebesc normalul de boală).
  4. Alimentația la sân ( instrucțiuni detailate pas cu pas/cum să asigurăm o bună lactație/ cum știm că sugarul e sătul și mulțumit/ de ce renunță la alăptat unele mămici/ ce nu știe chiar toată lumea depre alăptat?/ alimentația mamei care alăptează și obstacolele ei în calea unui alăptat de succes).
  5. Hrănirea cu biberonul – o provocare! (alimentația artificială – trusou și formule de lapte praf adaptate  fiecărui sugar în parte /cum să înlocuim cu succes sânul).
  6. Cu bebe la Spa! ( baia și masajul… altfel decât un pretext de reclamă la produse cosmetice pentru sugar)
  7. Lecție de design interior și baby fashion ( educație pentru sănătatea și confortul copilului vostru foarte mic…fără prezentare de produse și promoții).

 

Vă invit la știință! Nu sunt articole distractive! Fiindcă copilul nu e distracție, în această perioadă. E foarte mic, fragil și dificil! După cum știți, ridică probleme specifice de îngrijire și cere devotament părintesc total.

Lectură plăcută!

Va urma

Articole similare

educatie-medicala-pediatru-sibiu-16

COLICILE ABDOMINALE

Data publicarii: 2023-09-04 Publicat in Categorie: Nou-nascut si sugar
foto-copii-pediatrie-sibiu-19

NOUTĂȚI ÎN DIVERSIFICAREA ALIMENTAȚIEI LA SUGAR

Data publicarii: 2021-03-11 Publicat in Categorie: Nou-nascut si sugar
educatie-medicala-pediatru-sibiu-10

CU BEBE LA ”Spa”. MASAJUL

Data publicarii: 2018-03-13 Publicat in Categorie: Nou-nascut si sugar
poza-19-oct-2017

CU BEBE LA ”Spa” BAIA GENERALĂ

Data publicarii: 2018-02-19 Publicat in Categorie: Nou-nascut si sugar

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii