VACCINAREA LA COPIL, ÎNTRE DA ȘI NU

”Trebuie să privim lucrurile din perspectiva realistă, dacă vrem să luăm deciziile corecte”

VACCINAREA LA COPIL,  ÎNTRE DA ȘI NU

VACCINAREA LA COPIL, ÎNTRE DA ȘI NU

educatie-medicala-pediatru-sibiu-17

Știu că, pentru voi, ca părinți, o importanță capitală în problema vaccinurilor o au două aspecte: indicațiile ( adică utilitatea vaccinului) și efectele sale secundare. Vă expun, în continure, modul de gândire ce trebuie să însoțească orice decizie părintească legată de vaccinarea copilului vostru.

Judecata medicală de valoare, în alegerea unui vaccin, parcurge 3 etape:

  1. Riscurile bolii ! …și aici intră: posibilitatea obiectivă de a contracta boala ( riscul epidemiologic) + gravitatea bolii pentru care ne vaccinăm ( majoritatea sunt cu adevărat mortale sau invalidante) +starea de sănătate a copilului ( există boli ușoare, pentru care pur și simplu nu merită să ne vaccinăm; sau copilul a ajuns la o anumită vârstă, când boala nu mai reprezintă un pericol major, pentru sănătatea sa).
  2. Beneficiile vaccinării!…sunt absolut evidente, pentru boala în cauză.
  3. Riscurile vaccinării!.. Nici un vaccin nu este fără riscuri, dar ele sunt minore, în comparație cu bolile pe care le previn. Reacțiile pot fi locale ( tip injectită la locul de administrare) sau general minore ( tip febră , agitație, scăderea apetitului, scaune modificate pe perioade scurte de timp și fără impact asupra creșterii copilului). Riscul calculat al reacțiilor sistemice grave, al bolilor invalidante pe viață, al mortalității este de 1:1 000 000.

Concepții generale de administrare:

  • Nu sunt prea multe vaccinuri! Vaccinurile multiple nu afectează în nici un fel im unitate generală a copilului. Copiii vaccinați nu se îmbolnăvesc mai des decât cei nevaccinați. Nu crește proporțional riscul de reacții adverse. Din contră!
  • Majoritatea vaccinurilor pot fi administrate simultan! Orice vaccin poate fi dat simultan cu orice alt vaccin fără a afecta copilul și fără să provoace reacții adverse mai puternice. Cele mai complexe vaccinuri nu ocupă nici 0,1% din capacitatea imunitară generală! Administrarea simultană a mai multor vaccinuri este rapidă, comodă, eficientă și evident mai puțin traumatizantă pentru copil. Dacă diferitele vaccinuri nu s-ar administra concomitent, schema de vaccinare ar fi imposibil de realizat.
  • Vaccinul se administrează în stare de sănătate! Ce înseamnă asta? Copilul poate fi vaccinat în perioada de convalescență (la 7 zile), după o infecție acută, chiar dacă mai are mici simptome ( ex: curge nasul, mai tușește rar, nu are apetit etc). Poate fi vaccinat după contactul cu o boală contagioasă a copilăriei, cât încă nu există dovada certă de îmbolnăvire. Poate fi vaccinat dacă are boli cronice, prematuritate, imunodeficiențe, infecții respiratorii frecvente, malformații sau alergii. Aceste situații speciale reprezintă chiar indicații exprese de vaccinare la copil.

 

 

Știați că…administrarea de medicamente pentru febră (preventiv sau imediat după vaccin), la copiii care se vaccinează, scade eficiența vaccinului cu 20-30%?!!!

Contextul general:

EU SUNT PRO!!! Practic , vaccinul este un medicament care se dă în doze infime și ale cărui rezultate și efecte se întind pe termen lung.

Trăim în lumea informației! Rapidă și ușor difuzabilă, bine plătită și verificabilă, informația circulă liber.

Vaccinurile sunt cel mai uzitat medicament la nivel mondial ( aceleași scheme, cu aceleași preparate imunobiologice de bază), pentru atâtea milioane de copii, de-a lungul a cel puțin 50 ani.

Cum vă închipuiți că cineva ar putea acoperi sau mușamaliza în vreun fel, un eventual impact nociv al vaccinării asupra atâtor copii?!!! Hai să fim serioși! La asemenea scală și pe așa perioadă lungă de timp?!

Voi toți, părinții români, europeni și americani ai copiilor pe care refuzați să-i protejați de boli mortale sau de suferințe prelungite – ați fost vaccinați cu produse mult mai puțin rafinate și inferioare calitativ…și uite că trăiți și funcționați!

Nimeni n-a demonstrat științific legătura directă dintre schema de vaccinare și bolile cronice pe care unii copilași, din păcate, le au.Mult trâmbițatele reacții sistemice în masă și boli severe postvaccinare la copil, nu au fost înregistrate și raportate oficial de OMS!

 

Mesajul meu:

Doriți scheme personalizate de vaccinare? Doriți variante de vaccin calitativ superioare celor oferite în schema națională? Nu doriți să vă vaccinați copilul deloc?   Vreți o evaluare a sănătății copilului și pregătire pentru vaccinare?

Cereți sfat medical specializat de la pediatru!

Vă așteptăm cu drag. Mai am multe să vă spun!

 

 

 

 

Articole similare

poza-15-mai-2016

NE VACCINĂM COPILUL ANTIGRIPAL? DA sau NU?!

Data publicarii: 2020-10-25 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
cabinet-pediatrie-18

HALOTERAPIA ÎN PEDIATRIE

Data publicarii: 2020-02-20 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii