ALERGIA, CEA MAI CAPRICIOASĂ DINTRE BOLI

” Copilul este o bijuterie desăvârșită, care nu vine niciodată în ambalajul perfect”

ALERGIA, CEA MAI CAPRICIOASĂ DINTRE BOLI

ALERGIA, CEA MAI CAPRICIOASĂ DINTRE BOLI

pediatrie-04

Alergia este cea mai frecventă boală în lumea așa-zis dezvoltată și civilizată…dar poluată; bogată în hrană, dar situată prea departe vis a vis de resursele proaspete; prea complexă și prea diversă în meniuri; prea tehnologizată și artificială; prea abundentă în informații despre…nu întotdeauna provenite de la specialiști. Așa că…

Dragi părinți cu copii atopici, hai să vedem ce putem face,împreună, pentru ei.

Suntem mulți părinți cu copii alergici, așa-i?! Prea mulți! Tocmai din cauza asta, m-am gândit că un mod concret de a-mi dovedi  grija medicală, este să împărtășesc cu voi experiența mea concretă, de pediatru care se ocupă cu alergiile la copil, de peste 15 ani. Vă invit, cu drag, la o informare de specialitate despre atopie.

Scopul  meu: să vă ajut să vă orientați, să protejați, să acționați la timp și, mai ales, să știți despre ce este vorba…Și apoi, la rândul vostru, să ajutați doctorul pediatru, cu observațiile voastre pertinente.

O să scriu mult despre alergiile la copil! Cu asta mă ocup! Și îmi place!

 Mesajul pediatrului!

  • Fapt dovedit științific: ”Prevenirea alergiei de orice fel la copilul vostru începe încă înainte de naștere, printr-o alimentație corespunzătoare a gravidei sănătoase, cu sau fără risc de alergie”. Sfatul nutrițional corespunzător poate fi dat cu succes numai de pediatrul viitorului pacient din ”burtică”.

 

  • Prevenirea alergiei de orice fel la copil începe încă din perioada alăptării la sân. Haideți să stabilim împreună ce trebuie să mâncați și să beți, dragi mame care alăptați prunci.
  • Prevenirea alergiei la copilul sănătos începe încă din perioada diversificării alimentației.Prevenirea alergiei se face individualizat, la fiecare copil, funcție de contextual genetic și sensibilitățile personale.Haideți să stabilim împreună ce dăm, când dăm, cât dăm și cum preparăm hrana sugarului de 4-6 luni.  E ceva foarte particular!
  • Prevenirea alergiei la copil înseamnă educația continuă prin informare, a noastră, a tuturor, părinți și doctori deopotrivă.

Vă invit să parcurgem împreună seria de articole medicale dedicată temei noastre.

N.B. Nu vă voi plictisi cu prea multă teorie. Doar atât cât să înțelegem fenomenul. Vă voi da, cu siguranță, alte informații, mai practice, despre ea, Doamna Alergie.

 

Articolele care vor urma și temele lor:

  1. Caracteristici generale ale alergiei la copil – o vedere de ansamblu asupra a ceea ce alergia este și mai ales a mecanismelor sale
  2. Cum recunoști alergia la copilul tău? Despre semne și simptome pe care le puteți sesiza voi, ca părinți.
  3. Sugarul și alergiile lui. Ce-i caracteristic? Cum alegem alimentele în perioada diversificării? Dăm medicamente sau nu? Ce dăm?
  4. Alergia respiratorie: Rinita alergică și astmul bronșic. Este posibilă vindecarea unui astm? Dar a alergiei, în general? Întrebări de părinți, firești, la care , din păcate, nu avem răspuns general. La unii da, la unii nu. Controlul e totul. Evaluarea e totul. Prevenția e esențială.Terenul e ceva…Factorii declanșatori fac și ei parte din jocul bolii. Testele și analizele s-au dovedit informații necesare dar nu determinante pentru evoluția sau gravitatea bolii.
  5. Alergia alimentară/Sindromul alergiei orale la copil. Semnale de alarmă.
  6. Alergia pe piele. Nu orice erupție pe piele este dermatită atopică sau urticarie. Unele sunt infecții, iritații, boli de copilărie. Alergia medicamentoasă:  Ce nu e ea…
  7. Atitudinea părinților cu copil atopic. Ce trebuie să fac eu, ca părinte? Ce măsuri să iau? Unde mă adresez? Când e urgență? Cum îmi protejez copilul de alergie?
  8. ”Și, în final, nu-i alergie! Și dacă nu-i alergie, atunci ce-i?!

 

Sfatul specialistului pediatru este esențial în probleme de imunitate, alergie, nutriție, carențe de creștere, tulburări funcționale digestive, mici nereguli și atipii la copilul aparent sănătos și absolut obligatoriu în caz de boală, la copilul de orice vârstă.

 

 

 

Articole similare

foto-copii-pediatrie-sibiu-13

CONVULSIILE FEBRILE LA COPIL

Data publicarii: 2019-11-19 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
poza-12-oct-2017

CE MAI E NOU ÎN INFECȚIA CU HELICOBACTER PYLORI LA COPIL

Data publicarii: 2019-10-10 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav
cabinet-pediatrie-01

GREȘELI ÎN ABORDAREA INFECȚIILOR RESPIRATORII LA COPIL

Data publicarii: 2018-12-02 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav
cabinet-pediatrie-nov-18

DUREREA ABDOMINALĂ FĂRĂ CAUZĂ APARENTĂ

Data publicarii: 2018-11-07 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii