CONSULTAȚIA DE NUTRIȚIE LA COPIL

” Medicamentul de aur ( gold standard) pentru copil? Nutriția corectă!”
Nu uita! Pediatrul este singurul nutriționist al copilului tău.

CONSULTAȚIA DE NUTRIȚIE LA COPIL

CONSULTAȚIA DE NUTRIȚIE LA COPIL

drbodea-poza-16-mai-2016

Dragi părinți, cu copii de orice vârstă! Nu o ratați!

Există o mare dorință de informație legată de nutriție în opinia publică românească. Pentru mari și mici.  Asta-i clar! Toată lumea a înțeles importanța alimentației sănătoase. Până aici, e foarte bine.

Un părinte motivat și inteligent știe deja că sănătatea, atît de prețioasă, a copilului său, trebuie întreținută și va căuta permanent soluții și căi de a o întări.

Problemele încep din momentul în care trebuie să adaptăm, la fiecare dintre noi, ce-am citit și am auzit. Reușita, adică menținerea sănătății și o stare bună de nutriție, depinde direct de asta.

Nici o carte și nici un articol n-o să-ți dea, vreodată, soluții practice de alimentație, aplicabile strict copilului tău!

Scopul consultației de nutriție la copil și adolescentul până la 17 ani constă în a stabili un profil personalizat de nutriție, funcție de terenul genetic al familiei, eventualele sensibilități alimentare, alergii și de toleranță, de nevoile vârstei, pentru asigurarea creșterii armonioase  a copilului vostru.

Scopul consultației de nutriție la copil este de a nuanța meniurile zilnice respectând obligatoriu preferințele alimentare ale copilului și respectând, în același timp, obiceiurile și tradițiile culinare ale familiei. Există principii nutritive esențiale care se află în anumite alimente pe care copilul poate să nu le vrea sau să nu le tolereze. Există întotdeauna soluții de înlocuire cu alte alimente, alt mod de preparare, pentru completarea aportului de nutrimente.

Scopul consultației de nutriție la copil  constă în contracararea unor tulburări funcționale digestive, alergii și intoleranțe specific care nu se văd imediat, dar care pot afecta negativ dezvoltarea în timp.

Scopul consultației de nutriție la copil vizează creșterea energiei și imunității, o stare de bine care se cheamă ”sănătate” și care face ca organismul să funcționeze la maximum de capacitate.

Vă invităm la pediatru, cu copilul și adolescentul sănătos, pentru consultații integrate de nutriție. De ce ?! Pentru sănătate! Când? Cam de două ori pe an. Sau oricând  copilul trece la alt nivel de dezvoltare, la alt program de activitate sau întâmpinați dificultăți în implementarea unor bune obiceiuri de comportament alimentar.

Când este necesar să luăm măsuri:

  • Pentru stabilirea unor principii? Din perioada de sarcină! Oricând simțiți nevoia de consiliere pentru nutriție…
  • Pentru simptome și semne de disconfort? Imediat ce le-ați sesizat…Nu avem soluții magice, rapide sau ușoare, de rezolvare . Acestea sunt obiceiuri esențiale, care se formează în timp… Dar avem soluții!

 

  • Ce teste se fac? Cele pe care le cere situația clinică concretă a copilului vostru! Avem nevoie, uneori, de investigații și teste, uneori complexe, având ca scop fie punerea unui diagnostic, fie excluderea unor boli. Nu le evitați!
  • Sfatul nostru? Fiți realiști și răbdători! Nu putem influența genetica și constituția, dar putem îmbunătăți și ameliora parametrii în care se dezvoltă copilul și mai târziu, adolescentul vostru.
  • Rezultatele pozitive sunt posibile numai prin colaborare cu părinții și toți cei din anturajul intim al copilului. Este foarte important cine gătește și ce pune în oală!

N.B. Nu dorim să bulversăm regimul de viață al copilului tău și tradițiile culinare ale familiei tale, ci doar să sugerăm soluții sănătoase de abordare a uneia din cele mai importante activități din viața copilului: HRANA ZILNICĂ .

 

 Vă așteptăm cu drag!

Articole similare

poza-23-oct-2017

STAREA DE PURTĂTOR SĂNĂTOS DE MICROB

Data publicarii: 2018-01-19 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

CUM RECUNOAȘTEM DISBIOZA COPILULUI NOSTRU?!

Data publicarii: 2017-07-06 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

MICROBIOTA, ACEST ORGAN UITAT AL SĂNĂTĂȚII VOASTRE

Data publicarii: 2017-06-22 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii