Cu adolescentul sănătos la pediatru – necesitate sau moft?

“EDUCATIE MEDICALA - MEDICINA ADOLESCENTULUI”

Cu adolescentul sănătos la pediatru – necesitate sau moft?

CU ADOLESCENTUL SĂNĂTOS LA PEDIATRU – necesitate sau moft?

blog-copilul-sanatos-la-doctor

Adolescentul are între 12-17 ani. Trece prin al 2 lea puseu de creștere din viața lui (pericol de rahitism și deformări ale coloanei vertebrale).

În revoluția hormonală specifică, boli mai vechi recidivează (astmul bronșic, rinita alergică, boli cronice din copilărie); apar dezechilibre metabolice, hormonale sau psihoemoționale, carențe nutriționale (anemie mai ales).

Adolescentul e melancolic și trist, excesiv, vesel, nervos; are transpirații și stări de leșin, apatie, dureri de cap și de burtă, acnee și impulsiuni sexuale….

Suferă de dezordini alimentare determinate de orar sau de grija pentru aspectul fizic.
Dezvoltă deprinderi și obiceiuri noi, pe care, de multe ori, nu le împărtășește cu noi. Este o perioadă când controlul părinților se reduce simțitor. Ca urmare, pot apare boli asociate unor obiceiuri nesănătoase.

Adolescentul e fragil emoțional și social, dar foarte ferm în convingeri. Pot apare suprasolicitări nervoase chiar dacă nu învață bine (depresia și sindromul de oboseală cronică al școlarului mare). Oricum, cu toții știm, școala se rezumă mai ales la formarea de abilități și deprinderi profesionale.

Deci vedeți, dragi părinți, prețioși posesori de adolescenți, granița dintre normalul vârstei și patologic este foarte fină la această vârstă!

Job-ul părinților:

Fiți atenți la copilul vostru, acum, mai mult ca niciodată. Observați și evaluați permanent schimbările fizice și de comportament, anomaliile și „suferințele”. Să știți să interpretați ce vedeți. Să acționați repede și cu tact.

Cum puteți face asta? Simplu! Prin informare medicală și vizită periodică preventivă la medicul specialist pediatru. Este un tip de consultație specială, cu alte reguli și deziderate față de cea la copilul mic. Necesită implicarea părinților, acordul nemijlocit al adolescentului și sfat interdisciplinar, după caz.

Articole similare

poza-23-oct-2017

STAREA DE PURTĂTOR SĂNĂTOS DE MICROB

Data publicarii: 2018-01-19 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

CUM RECUNOAȘTEM DISBIOZA COPILULUI NOSTRU?!

Data publicarii: 2017-07-06 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

MICROBIOTA, ACEST ORGAN UITAT AL SĂNĂTĂȚII VOASTRE

Data publicarii: 2017-06-22 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii