CU COPILUL LA STOMATOLOGIE

”Educația copilului pentru sănătatea dentară începe de la părinți. ”

CU COPILUL LA STOMATOLOGIE

CU COPILUL LA STOMATOLOGIE

colaboratori-mihaela

Salut părinți cu copii!  Dr. Ariana Mihaela Marcu, medic specialist stomatolog, încearcă să vă facă vizitele cu copilul, la stomatolog, mai ” prietenoase”, prin câteva sugestii venite din vasta ei experiență pediatrică.

 Redau mai jos scrisoarea ei către voi:

SCRISOAREA MEDICULUI STOMATOLOG CĂTRE PĂRINȚII MICULUI PACIENT

” Vom fi foarte bucuroși să vă întâlnim, împreună cu copilul , în Cabinetul stomatologic. Primul nostru obiectiv este să facem din copilul vostru un pacient bun, capabil să accepte rolul de actor principal în menținerea sănătății dinților săi. Această atitudine pozitivă se inițiază și se dezvoltă mai întâi acasă, chiar înainte de prima vizită

Avem câteva sugestii pentru a vă ajuta la pregătirea lui:

  1. Vizitele la stomatolog fac parte din dezvoltarea copilului. De aceea trebuie evitată oferirea de recompense, pedepse sau de sugestii de genul…”nu trebuie să-ți fie frică”.

 

  1. Evitați să vorbiți cu emfază despre vizită. De altfel, este de preferat să informați copilul chiar în ziua întâlnirii. Dacă copilul cere informații suplimentare, puteți sugera că stomatologul se va uita la dinții lui să vadă dacă sunt sănătoși.

 

  1. Aveți grijă ca în noaptea dinaintea întâlnirii copilul să doarmă destul și bine.
  1. La prima vizită vă vom solicita să completați un chestionar privind antecedentele medicale ale copilului.

 

  1. Ar fi bine să ajungeți la Cabinet mai devreme de ora programată, pentru a familiariza copilul cu ambientul specific. Menționăm că, niciodată nu așezăm copilul pe fotoliul de tratament, din prima ședință. El va descoperi fotoliul și aparatura pe rând, în mod natural, pe parcursul a cel puțin 11 proceduri cuprinse în 2-4 vizite consecutive.De exemplu, prima procedură este aflarea vârstei și numelui și prezentarea echipei noastre de lucru.

 

  1. Când va fi cazul și dacă veți dori, puteți însoți copilul în sala de tratament. Prezența voastră îi va oferi siguranță și confort. Apoi, mai devreme sau mai târziu, copilul va fi stimulat să dezvolte o relație independentă cu stomatologul său. O jucărie sau un prieten/frate mai mare și cu ”experiență de stomatologie” poate să reprezinte un element de securitate în plus sau un suport psihologic benefic.

 

  1. Odată introdus în Cabinetul de tratamente este foarte probabil ca noi să realizăm o procedură profilactică, cum ar fi un periaj profesional sau o fluorizare; vom efectua totodată o examinare completă. Vom alcătui un plan terapeutic, după caz.

 

  1. Sfaturile despre igiena orală, prevenirea cariilor inclusiv prin alimentație adecvată, tehnica periajului dentar și sesizarea anomaliilor dentare sunt proceduri obligatorii la toți copii, fără excepție, în Cabinetul nostru de stomatologie.

Vă așteptăm cu drag,

DR. ARIANA MIHAELA MARCU.”

Programări și informații suplimentare la telefon 074 115 4845

 

Articole similare

foto-copii-pediatrie-sibiu-13

CONVULSIILE FEBRILE LA COPIL

Data publicarii: 2019-11-19 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
poza-23-oct-2017

STAREA DE PURTĂTOR SĂNĂTOS DE MICROB

Data publicarii: 2018-01-19 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

CUM RECUNOAȘTEM DISBIOZA COPILULUI NOSTRU?!

Data publicarii: 2017-07-06 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii