PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 1

Dragi părinți, luați inițiativa!
Pentru limitarea propagării infecțiilor în colectivitățile de copii

PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 1

PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 1

blog-copil-gradinita2

Context general:

Conform ordinului MS 1955/1995, Direcția de Sănătate Publică nu intervine în eradicarea infecțiilor apărute în colectivități decât când acestea se transformă în focare/ endemii/ epidemii; când sunt situații grave și extinse. Punct!

Grădinița, pe de altă parte, are datoria de a chema medici școlari ce acționează în colectivități, pentru a face triajul copiiilor în caz de focare de boli transmisibile. Tot grădinița are obligația de a contracta firme specializate, care să realizeze, după caz, dezinfecția.

Ce nu se face…

Nimeni nu se ocupă de purtătorii sănătoși și asimptomatici de diferite boli infecțioase, parazitare, virale, fungice, care pot fi toți contagioși pentru colegii lor.

Nimeni nu se ocupă de studiul infecțiilor de orice fel, în rândul copiiilor dintr-o anume colectivitate. Nimeni nu face un program de supraveghere, o evaluare a situației infecțiilor, mai ales respiratorii în sezonul rece sau a celor digestive în sezonul cald.

Nimeni nu triază copiii care tușesc încă, dar din alte motive decât cele infecțioase (se află în perioada de refacere/ tuse alergică/ rinoadenoidită cronică hipertrofică, polipi, ș.a.) – copii care pot tuși rău, fără să fie contagioși, adică fără să reprezinte un pericol de contaminare pentru ceilalți copii.

Nimeni nu informează părinții despre bolile infecțioase care circulă în grădiniță, decât atunci când se înmulțesc cazurile și devin infecții de focar.

Nimeni nu alcătuiește meniuri cu alimente funcționale, imunocompetente, adaptate diferitelor sezoane de boli.

Dragi părinți!

Luați inițiativa, organizați-vă eficient și acționați în grădinița pe care o ” frecventați”. Ajutați instituția (de stat sau privată) în demersul pentru sănătate și prevenirea bolilor, la copiii Dvs.

Va urma

 

Sfatul specialistului pediatru este esențial în probleme de imunitate, alergii, nutriție, carențe de creștere,tulburări funcționale digestive, mici nereguli și atipii la copilul aparent sănătos și absolut obligatoriu, în caz de boală, la orice vârstă.

Articole similare

poza-15-mai-2016

NE VACCINĂM COPILUL ANTIGRIPAL? DA sau NU?!

Data publicarii: 2020-10-25 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
cabinet-pediatrie-18

HALOTERAPIA ÎN PEDIATRIE

Data publicarii: 2020-02-20 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii