PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 2

DRAGI PĂRINȚI!
Hai să facem ceva...

PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 2

PERIOADA GRĂDINIȚEI ȘI INFECȚIILE EI 2

blog-copil-gradinita

SALUT, dragi părinți cu copii de grădiniță! Bine ați venit pe site-ul nostru.

Copiii voștri conviețuiesc împreună, în colectivități, cel puțin jumătate din zi, în fiecare zi, de luni până vineri.  Împart totul, învață să dăruiască, să se valorizeze ca personalități, învață să respecte un program prestabilit. Asta este minunat și benefic pentru dezvoltarea armonioasă a minții și spiritului, în această etapă de dezvoltare a lor.

Problema cea mare sunt veșnicele viroze și răceli sezoniere, luate de la un copil la altul, îmbolnăviri care scurtcircuitează frecvența la grădiniță, uneori, pe perioade mai lungi de timp.

Dacă vreți să evitați asta/să minimalizați cât de cât efectele/să controlați situația mai ales la debut, e bine să fiți siguri că ați pus în aplicare cel puțin 2-3 lucruri menționate mai jos:

Sugestii medico – organizatorice:

  • Înființați un panou de informare săptămânală asupra bolilor care circulă în grădiniță ( simptome și număr de copii afectați). Asta înseamnă să căutați contextul epidemic; veți recunoaște aceleași tipuri de manifestări clinice la mai mulți copii afectați de boală. Vor fi informații extrem de utile și pentru medicul pediatru care vă consultă copilul, la primele semne de boală.
  • Solicitați triaj dimineața la descinderea în grădiniță. Este cel mai dificil, dar și cel mai eficient gest medical de prevenție.
  • Solicitați înființarea unui spațiu unde pot sta copiii bolnavi până la venirea părinților/aparținătorilor/medicului-pe principiul: ”Izolarea este cea mai bună prevenție”.
  • Cereți periodic efectuarea unor analize de screening( secreție nazală ex. bacteriologic/exudat faringian+test Candida/ex. coproparazitologic). Un aspect foarte important este ca aceste investigații și tratamente să fie făcute la toți copiii deodată și obligatoriu cu acordul părinților. Laboratoarele mari oferă reduceri de preț, pentru colective mai mari de copii.
  • Anunțați la grădiniță ori de câte ori copilul Dvs a fost diagnosticat ca purtător sau a contactat o boală infecțioasă, pentru a-i proteja pe colegii săi.
  • Cereți adeverință de la medicul pediatru pentru tușitorii cronici fără infecție, ca să nu existe îngrijorări sau izolarea nejustificată a acestor copii.
  • Participați activ la acțiunile de dezinfecție/dezinsecție/igienizare a spațiilor în care copiii Dvs stau mai mult de jumătate din zi.
  • Acționați pentru sănătate: căliți organismul copilului printr-o nutriție de calitate, mențineți integritatea sistemului imun la ”porțile de intrare” (piele, gură, mucoasa respiratorie) și asigurați un mediu curat și aerisit în spațiile de joacă.
  • Comunicați între voi, părinți și educatori deopotrivă, spre binele fizic și spiritual al copiiilor voștri.

Vi se pare puțin? Mult?! Creați premisele pentru reducerea infecțiilor în colectivitățile pe care copiii voștri le frecventează. O să vedeți diferența! 

 

Sfatul specialistului pediatru este esențial în probleme de imunitate, alergii, nutriție, carențe de creștere,tulburări funcționale digestive, mici nereguli și atipii la copilul aparent sănătos și absolut obligatoriu, în caz de boală, la orice vârstă.

Articole similare

educatie-medicala-pediatru-sibiu-06

TULBURĂRILE DE SOMN LA COPIL 2 CAUZE ȘI TRATAMENT

Data publicarii: 2019-05-06 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
educatie-medicala-pediatru-sibiu-09

TULBURĂRILE DE SOMN LA COPIL 1. SEMNE ȘI SIMPTOME

Data publicarii: 2019-03-14 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
poza-13-oct-2017

ASLO – ACEASTĂ ANALIZĂ ”DE SPERIAT”

Data publicarii: 2017-12-05 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
poza-22-oct-2017

GREȘELI DE ABORDARE A COPILULUI INAPETENT

Data publicarii: 2017-11-09 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii