PRINCIPII DE ADMINISTRARE A ”NATURISTELOR”

Acest articol conține informații importante pentru sănătatea copilului tău!

PRINCIPII DE ADMINISTRARE A ”NATURISTELOR”

PRINCIPII DE ADMINISTRARE A ”NATURISTELOR”

poza-14-mai-2016

Așa cum v-am promis, continuăm seria ” Ce dau părinții fără sfat medical” cu un nou articol medical de informare despre ce trebuie să aveți în vedere voi, părinții, când administrați  preparate din plante copiiilor voștri, mai ales din proprie inițiativă.

Principii generale de administrare a produselor din plante:

  • Aplicați tratamentele naturiste pe un organism pregătit să le primească: evaluați starea de sănătate prin consult medical/ evaluați obiectiv nevoile organice și simptomele de boală ale micului pacient/solicitați eventual efectuarea de analize, etc. Altfel, dacă tratamentul nu se potrivește, nici nu are efect !
  • Folosiți terapiile din plante numai pentru afecțiuni minore, numai în cantitățile recomandate de pediatru, pe perioade determinate de timp. Vă recomand să nu aveți pretenții exagerate de vindecare de la aceste categorii de remedii naturiste!
  • Nici un tratament naturist fără o dietă specifică! Fiecare etapă se însoțește de o dietă special personalizată, care pregătește organismul, potențează efectele, echilibrează metabolismul, stimulează sănătatea generală și imunitatea nespecifică. ( se susțin unul pe altul sau se completează reciproc). Planta are nevoie de ajutor pentru a acționa. Nu poate singură!
  • Remediile naturale sunt amelioratoare și întăritoare cu efect general asupra organismului, chiar dacă prospectele sugerează indicații pentru boli specifice. De exemplu, creșterea rezistenței organismului la infecțiile respiratorii sezoniere este principalul motiv pentru care voi, părinții, administrați copiiilor ”naturiste”. În acest caz, stimularea imunității prin tratamente naturiste se face la modul general, nespecific, încet , după o durată de minim 2-3 luni de la administrare. De aceea, de multe ori, efectele benefice sunt dificil de monitorizat.
  • Respectați curele de terapie! Tratamentul naturist este un tratament care trebuie administrat la fel de serios ca medicamentele clasice (fără întreruperi nejustificate). Un tratament naturist este complex, în serii și scheme de terapie care durează mult, în principiu 3- 6 luni; eficiența lui este remarcabilă, asociat sau nu la terapia clasică cu medicamente. Scurtarea duratei tratamentului poate lipsi copilul de efectele benefice scontate. Așa că…perseverați și veți fi răsplătiți.
  • Nu uitați! În majoritatea indicațiilor de pe prospecte, cantitățile și dozele recomandate sunt mai mici. Doar pediatrul evaluează corect dozajul după greutatea corporală și vârsta copilului vostru, după toleranță și tip de afecțiune.
  • Apelați rapid medicul dacă: observați la copil apariția de erupții cutanate, stări de rău sau tulburări digestive ( vărsături, dureri abdominal, diaree, intoleranță), după ce ați administrat pentru prima dată extractul sau siropul de plante.
  • Sunt anumite boli în care, chiar și tratamentele naturiste trebuie indicate obligatoriu, numai de către medicul pediatru: boli severe, boli acute, boli combinate sau complicate, insuficiențe sau decompensări de organe, afecțiuni cronice digestive care determină intoleranțe, etc.
  • Nu întrerupeți niciodată tratamentul clasic fără sfat medical! Nu Tratamentul naturist este întotdeauna adjuvant și nu înlocuiește tratamentul curativ indicat de medicul specialist. reduceți, din proprie inițiativă, dozele recomandate pentru tratamentul medicamentos.
  • Aveți grijă la interacțiunile medicamentoase! Tratamentele naturiste pot face rău copilului vostru dacă nu sunt aplicate corect. Plantele sunt sensibile și ”pretențioase”! Ele pot fi inactivate sau potențate de alte medicamente,anumite alimente, alte plante, suplimente nutritive pe care copilul vostru le ia concomitent.

 

N.B.

Cred cu tărie că nu trebuie să existe medic pediatru care să nu utilizeze, din plin, beneficiile minunate pe care natura ni le oferă atât de generos, prin terapiile naturiste.

Pentru siguranța copilului vostru, medicul pediatru are datoria să recomande numai remedii și terapii naturiste verificate prin studii, aprobate și omologate de forurile de specialitate; să știe exact conținutul; să știe cărui copil i se potrivește; să recomande pe cât posibil numai produse de calitate.

Message to take home!

Alegeți corect remediile naturale și apoi dați-le timp  să-și facă efectul. Ajutați organismul, printr-o dietă adaptată și un regim de viață sănătos.

 

Articole similare

educatie-medicala-pediatru-sibiu-06

TULBURĂRILE DE SOMN LA COPIL 2 CAUZE ȘI TRATAMENT

Data publicarii: 2019-05-06 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
educatie-medicala-pediatru-sibiu-09

TULBURĂRILE DE SOMN LA COPIL 1. SEMNE ȘI SIMPTOME

Data publicarii: 2019-03-14 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
poza-13-oct-2017

ASLO – ACEASTĂ ANALIZĂ ”DE SPERIAT”

Data publicarii: 2017-12-05 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru
poza-22-oct-2017

GREȘELI DE ABORDARE A COPILULUI INAPETENT

Data publicarii: 2017-11-09 Publicat in Categorie: Opiniile unui pediatru

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii