REȚETA MEA PENTRU UN COPIL MIC CUMINTE 3

Ajutați la eliberarea periodică a energiilor copilului mic.
Veți fi uimiți de rezultate!

REȚETA MEA PENTRU UN COPIL MIC CUMINTE 3

REȚETA MEA PENTRU UN COPIL MIC CUMINTE 3

blog-copil-gradinita2

Descătușarea energiei!

Copilul vostru mic are foarte multă energie, care fierbe în el și se cere eliberată cumva. Nu este încă vremea sporturilor, care într-adevăr consumă energia, dar cer disciplină și organizare,deci cer o anumită maturitate .

Cel puțin de 2 ori pe zi, dați copiilor mici și mari prilejul să nu fie cuminți, să se manifeste cum vor… Asigurați-le mediul, ca să nu se lovească și dați-le libertate de exprimare! Măcar de două ori pe zi!… După temperament și necesități…

Cum facem?

Cel puțin de două ori pe zi, dați-i voie copilului mic să se descătușeze: să alerge, să țipe, să strice jucării, să se tăvălească pe jos, să sară și să transpire, să râdă în hohote, să plângă dacă vrea, să-și manifeste furia, să danseze…. Lăsați-l să facă ce-i trece prin minte. Până obosește și devine singur meditativ, liniștit și ascultător.

Ideal este ca această activitate să se petreacă afară, în aer liber, iarnă sau vară, indiferent de anotimp; copilul să-și cânte bucuria de a trăi sub soare…

Eventual participați și voi la această nebunie copilărească; se va bucura și mai mult. Lăsați seriozitatea și îngrijorările voastre de părinți și intrați în jocul eliberării energiei. Redescoperiți-vă copilul interior. Gustați din parfumul natural al libertății pure, alături de copilul vostru.

Râsul și joaca fără reguli este extrem de relaxantă și benefică pentru toți din familie, mari și mici. Crează legături de iubire pe căi misterioase, neștiute…

Descătușați periodic energiile stagnante ale copilului vostru!

Orice ființă vie are nevoie de asta! Darămite copiii voștri! În golul creat după eliberarea energiilor pătrunde mai ușor influența și învățătura voastră, de părinți. Nu numai că vor fi mai liniștiți și mai echilibrați în rest, dar inteligența  lor va deveni mai vie și concentrarea lor mai profundă.

Vor fi mai iubitori și nu vor mai face ”prostii”!

 

……

Orice copil se naște inteligent, pur, liber și iubitor.

Asta se vede cel mai bine în primii trei ani de viață.

……

Am scris, în această secțiune,  trei articole despre sugar și copilul mic. Ele completează recomandările medicale din celelalte categorii ale site-ului.

 Ce v-am oferit eu?

Doar soluția pentru un regim de viață sănătos, care stabilizează trupul și mintea unui copil mic: ”Creați rutine zilnice pentru toate activitățile importante din viața lui.” Veți vedea rezultatele!

 Ce v-am oferit eu?

O rugăminte bine argumentată: ” Lăsați copiii voștri să trăiască primii trei ani din viața lor, liberi de condiționările societății  și de pretențiile voastre !”

Ce v-am oferit eu?

……………. Sugestii pentru un echilibru între cele două……………….

 

MESAJUL MEU:

”Dacă ești părinte, îngrijește-ți copilul mic. El are nevoie de grija ta. Ești o necesitate existențială pentru el. Are nevoie de hrană, protecție, iubire și siguranța pe care numai tu poți să i le oferi.”

 

 

 

Articole similare

poza-21-mai-2016

IUBIREA PĂRINTEASCĂ NU-I ÎNGRIJORARE!

Data publicarii: 2017-01-12 Publicat in Categorie: Colectia cu Idei
poza-08-mai-2016

COPILUL CUMINTE DE ȘCOALĂ GENERALĂ

Data publicarii: 2016-09-13 Publicat in Categorie: Colectia cu Idei

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii