IMUNITATEA, O CHESTIUNE MULT DISPUTATĂ

"COPILUL SANATOS - DESPRE IMUNITATE"

IMUNITATEA, O CHESTIUNE MULT DISPUTATĂ

IMUNITATEA, O CHESTIUNE MULT DISPUTATĂ

blog-imunitate-01

În primul rând… Ce-i imunitatea?

Profilul imunitar al copilului tău este cel mai personalizat sistem din organism, după minte și spirit. El este dinamic, în permanentă dezvoltare și învățare.

E o chestiune complexă…

El poartă o amprentă individuală, formată din genetică și moșteniri familiale, aduse de la tată și mamă, alături de sensibilitățile și predispozițiile lui specifice, create din acest melanj. Acestea sunt doar startul de la naștere, cu care copilul pleacă la drum.

Se asociază experiența personală, adică toate infecțiile, manifeste sau nu, cu care copilul s-a întâlnit în viața lui și toate vaccinurile efectuate.

Nutriția, conform ultimelor cercetări de nutrigenetică, influențează decisiv, în proporție de 75%, rezistența la infecții după startul de la naștere.

Mediul, cu toate provocările pe care le știm, are rolul său.

”Cum să-mi dau seama dacă copilul meu are imunitatea scăzută?”

Complicațiile frecvente, ce tind să devină regulă, pe parcursul unei viroze simple/ tusea care nu se mai oprește după 2-3 săptămâni/ anemia/ obstrucția nazală permanentă care îngreunează respirația copilului ziua și noaptea/impactul asupra stării generale, cu astenie, tuse la efort, refuzul alimentației, dureri de cap sau burtă care nu mai trec – sunt numai câteva din semnalele de alarmă ce trebuie să determine o reconsiderare a stării generale a copilului.

Job-ul părinților este să le găsească și să le evalueze corect, alături de medicul specialist pediatru.

Formulele standard, prestabilite, de diete, tratamente și soluții minune pentru imunitate și prevenție s-au dovedit ineficiente și la adult, darămite la copilul în creștere ale cărui nevoi și preferințe se schimbă permanent!

Sfatul pediatrului specialist este esențial în probleme de imunitate, alergie, nutriție, carențe de creștere, tulburări funcționale digestive, mici nereguli și atipii la copilul aparent sănătos, dar absolut obligatoriu în caz de boală, la copilul de orice vârstă.

Articole similare

foto-copii-pediatrie-sibiu-13

CONVULSIILE FEBRILE LA COPIL

Data publicarii: 2019-11-19 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
poza-23-oct-2017

STAREA DE PURTĂTOR SĂNĂTOS DE MICROB

Data publicarii: 2018-01-19 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

CUM RECUNOAȘTEM DISBIOZA COPILULUI NOSTRU?!

Data publicarii: 2017-07-06 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii