Vaccinul la copil intre DA si NU

"Trebuie să privim lucrurile din perspectiva realistă dacă vrem să luaă decizii corecte!"

Vaccinul la copil intre DA si NU

VACCINUL LA COPII INTRE DA SI NU

blog-vaccinarea_la_copii

EU SUNT PRO!!! Practic, vaccinul este un medicament care se dă în doze infime și ale cărui rezultate și efecte se întind pe termen lung.

Stiu că, pentru Dvs, o importanță capitală în problema vaccinurilor o au două aspecte: indicațiile vaccinului și efectele sale secundare.

Judecata medicală de valoare în alegerea unui vaccin parcurge 3 etape:

  1. Riscurile bolii și aici intră posibilitatea obiectivă de a contracta boala (riscul epidemiologic) + gravitatea bolii pentru care ne vaccinăm (majoritatea mortale) + starea de sănătate a copilului (există boli ușoare, pentru care pur și simplu nu merită să ne vaccinăm sau copilul a ajuns la o anumită vârstă când boala nu mai reprezintă un pericol).
  2. Beneficiile vaccinării – evidente pentru boala în cauză.
  3. Riscurile vaccinării. Nici un vaccin nu este fără riscuri, dar ele sunt minore în comparație cu bolile pe care le previn. Reacțiile pot fi locale (tip injectită la locul de administrare) sau general minore (tip febră , agitație, scăderea apetitului, scaune modificate pe perioade scurte de timp și fără impact asupra creșterii copilului). Riscul calculat al reacțiilor sistemice grave este de 1:1 000 000.

Mult trâmbițatele reacții sistemice și boli severe determinate de vaccinuri nu au fost înregistrate și raportate oficial de OMS!

Vaccinurile sunt cel mai uzitat medicament la nivel mondial (aceleași scheme, cu aceleași preparate imunobiologice de bază, pentru atâtea milioane de copii). Cine ar putea acoperi în vreun fel impactul nociv?!!!

Concepții generle de administrare:

Nu sunt prea multe vaccinuri. Vaccinurile multiple nu afectează în nici un fel im unitate generală a copilului. Copiii vaccinați nu se îmbolnăvesc mai des decât cei nevaccinați. Nu crește proporțional riscul de reacții adverse. Din contră!

Majoritatea vaccinurilor pot fi administrate simultan! Orice vaccin poate fi dat simultn cu orice alt vaccin fără a afect copilul și fărăreacții adverse mai puternice. Cele mai complexe vaccinuri nu ocupă nici 0,1% din capacitatea imunitară generală. Administrarea simultană a mai multor vaccinuri este rapidă, comodă, eficientă și evident mai puțin trumatizantă pentru copil. Dacă diferitele vaccinuri nu s-ar administra concomitent, schema de vaccinare ar fi imposibil de realizat.

Doriți scheme personalizate de vaccinare? Nu doriți să vă vaccinați copilul? Vreți o evaluare a sănătății copilului și pregătire pentru vaccinare? Cereți sfat specializat de la pediatru!

Știați că….administrarea de medicamente pentru febră preventiv la copiii care se vaccinează scade eficiența vaccinului cu 20-30%?!!!

Articole similare

poza-23-oct-2017

STAREA DE PURTĂTOR SĂNĂTOS DE MICROB

Data publicarii: 2018-01-19 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

CUM RECUNOAȘTEM DISBIOZA COPILULUI NOSTRU?!

Data publicarii: 2017-07-06 Publicat in Categorie: Copilul Bolnav, Copilul Sanatos
blog-copilul-sanatos-la-doctor

MICROBIOTA, ACEST ORGAN UITAT AL SĂNĂTĂȚII VOASTRE

Data publicarii: 2017-06-22 Publicat in Categorie: Copilul Sanatos

Medic Primar interne - PEDIATRIE

Ambulatoriu de specialitate

Lămurim ce e neclar! Dărâmăm ” mituri populare” despre sănătate și boală la copil! Discutăm despre prevenirea bolii, semne de alarmă și agravare , imunitate, sensibilități familiale.

Detalii